13|06 MOBIELE ZORGLAB BIJ LAVERHOF

Het Mobiele Zorglab heeft in de eerste week van juni bij de locatie van Laverhof, het Retraitehuis, in Uden gestaan.

Medewerkers, bewoners en familie konden zich inschrijven voor een tour door deze 12 meter lange truck onder begeleiding van een tourleider.

Het Mobiele zorglab, opgezet door het ROC Midden Nederland, is een interactieve leeromgeving waar je kennis maakt met zorginnovatie en hierover samen in gesprek gaat. De tour is gericht op arbeidsmarktontwikkelingen, urgentiebesef en de rol van zorgtechnologie. In een klein uur wordt besproken hoe de markt verandert en behandel je samen een casus waarbij technologie en andere innovaties toegepast kunnen worden. Vervolgens ga je aan de slag met de rol van de zorgprofessional.

De gehele week hebben groepen met diverse achtergrond deelgenomen. Zo waren er zorgprofessionals, medewerkers van ondersteunende diensten, management, bewoners en familie. Er waren enthousiaste reacties, de gesprekken waren interessant. Medewerker van Laverhof, Ellie van Beusekom gaf aan dat het samen in gesprek gaan, over hoe technologie kan helpen om de druk in de zorg aan te kunnen, goed was.

Leden van de Clientenraad (CCR) van Laverhof vonden het een leuke manier om met elkaar te ontdekken hoe de zorg anders kan. Mevrouw van den Berg, lid van de CCR, ‘De zorg kan zo [in zijn huidige vorm] niet blijven bestaan.’De heer Maesen, lid van de CCR, ‘Technologie is een mooie aanvulling op de zorg’.

De inzet van het lab is onderdeel van een bewustwordingstraject binnen de regio. Lees hier meer.