14|04 ZORGGROEP ELDE MAASDUINEN DEELT KENNIS MET BRABANTZORG

Afgelopen jaar was er een implementatie van de slimme inco bij locatie de Vlaswiek in Liempde. Vanuit BrabantZorg was er behoefte om kennis op te doen bij ervaringsdeskundigen. Zorgmedewerkers Ine en Jose van Zorggroep Elde Maasduinen deelden dit jaar hun ervaringen met de slimme inco met Cora en Chantal, beiden continentieverpleegkundigen bij BrabantZorg.

De ervaringen met het slim incontinentiemateriaal zijn positief en werden met veel enthousiasme uit de doeken gedaan. ‘We zouden niet meer zonder willen’ gaf Ine aan. Een heuse instructie over het plaatsen van de sensor en de werking van de inco volgde via het beeldscherm. Ine en Jose beantwoorden ook uiteenlopende vragen. Hoe bewoners werden geselecteerd. Dat in het begin een ambassadeur nodig is om de rest van de afdeling mee te nemen maar nu was dat helemaal niet meer het geval. Dat je makkelijk producten van twee verschillende leveranciers naast elkaar kan gebruiken. Dat bewoners minder natte bedden en minder natte kleding hebben. Ine: “Het welbevinden is verbeterd. Dat is voor ons ook echt het belangrijkste”. De beide dames zijn niet alleen enthousiast maar ook meer dan tevreden. Het is dan ook even zoeken naar mindere punten. Daar waar je ook rekening mee moet houden bij een dergelijke implementatie. Jose: “Je moet er wel twee weken echt doorheen. Het is even wennen en een paar weken doorzetten. Het kost ook echt wel veel tijd in het begin.” 
Cora en Chantal vonden het een nuttige sessie. Cora: “Superfijn dit vanuit de praktijk te horen. Mooi, dat je die voordelen voor de cliënt kan benoemen en dat je zoekende bent naar wat past voor een bewoner en wat niet.”