14|09 START IMPLEMENTATIE LAVERHOF

Op 14 september startte de implementatie van slim incontinentiemateriaal op twee afdelingen bij Laverhof. Het team van vestiging St. Barbara in Wijbosch kreeg op de vroege ochtend een instructie van Jet van Kessel van Abena.

Hier was al een opleiding aan vooraf gegaan. On the job werd nu een en ander nog even extra uitgelegd. Hoe werkt de slim inco en de daaraan bevestigde clip?

Jet vertelt over de sensortechnologie die veranderingen registreert in de vochtinhoud van het incontinentiemateriaal. De clip stuurt deze gegevens via een draadloze verbinding naar de Abena Nova app. Medewerkers kunnen deze gegevens real time aflezen. Het stelt hen in staat om bewoners op het juiste moment te verschonen.

Met deze informatie gingen de dames aan de slag. Jet gaf nog tips bij het verschonen. Als incontinentieverpleegkundige met jarenlange ervaring kent zij de kneepjes van het vak. De implementatie was van start gegaan. De volgende 8 weken zullen uitwijzen of de slimme inco bij Laverhof kan bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van leven van haar bewoners en het verminderen van werklast en werkdruk van haar medewerkers.